Szt nagy

Parkoló épül Érd-felsőnél

Újabb szakaszához érkezett a Széchenyi tér megújítása.

A Széchenyi tér nevéhez méltatlanul festett az elmúlt évtizedekben. Tervezési majd kivitelezési felelőtlenség hatására a Diósdi úton egyszerűen nem tudtak szabályosan átkelni a gimnáziumba közlekedő diákok, a Bethlen Gábor utcáról szinte lehetetlen volt a Diósdi útra kanyarodni, az Aba utca gyakorlatilag megközelíthetetlen volt.

Első lépésként korforgalom épült, így biztonságosan, szabályosan használhatják a teret nem csak az autósok, hanem a gyalogosok is. Második lépésként nem csak pótoljuk, hanem növeljük is a parkolók számát. 100 m hosszan parkolósávot alakítunk ki a Bethlen Gábor utca jobb oldalában, így közel 20 személygépjárműnek tudunk biztonságos megállási lehetőséget biztosítani, evvel is segítve a Budapestre ingázókat.

Harmadik lépésként a téren, közterületen elhelyezkedő pavilonok bontásáról gondoskodunk, hogy a Széchenyi tér mihamarabb méltó legyen névadójához. Ezt a lépést is szándékozunk még idén nyáron meglépni.

A gimnázium Sándor utcai parkolójának rendbetétele, szilárd burkolattal való ellátása csak jövő nyáron lehetséges. Sajnos a Sándor utca aszfaltja is annyira tönkre ment már, hogy csak teljes szélességében érdemes az utcát rendbe tenni.

A munka megkoronázása a gimnázium kibővítésével fog befejeződni. Városunk indult egy pályázaton, amelyen jó eséllyel veszünk részt. Ha előzetes várakozásaink beteljesülnek, akkor 66 %-os állami támogatás mellett a Széchenyi tér irányába bővülhet tovább a gimnázium, így  nem csak a tér, hanem a gimnázium névadójához is méltó új szárnyal bővülhet a gimnázium.

Címke: , , , ,

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.