A város legrosszabb utcái voltak – most már aszfaltosak

Érd igazán központi része a 4. számú választókerület, hiszen funkcionálisan és geometriailag is a város középpontjában található.  Ennek ellenére a korábbi évtizedekben elkerülték a városrészt a fejlesztések, mindenki elfordította a fejét, ha Postástelepről vagy Tusculanumról esett szó. De a tört az alagút megépítésével szúrta a szocialista városvezetés Érd szívébe, hiszen a két vasút között élőket kilométeres, járhatatlan utakon kényszerítette bukdácsolásra.

A csatornaprojekt befejeztével lehetőség nyílt elődeink hibáinak kijavítására, eddig soha nem látott figyelmet kapott a kerület. Városunk büszkesége, az Alispán utca elkészítése Barabás téglakőből éppen olyan jelentőségű, mint a Mária utca újraaszfaltozása. Így a Döcsakovszky-árok megépülte után végre európai körülmények között közlekedhetnek a környéken élők.

De mód nyílt a felszíni víz elvezetésére is a Pál és a Gábor utcákból, ahol korábban minden nagy esőzés alkalmával házakat öntött el a megáradó patak. Az önkormányzat saját forrásból – vagyis az itt élők adóforintjaiból – csatlakozó utakat épített a csatornázás keretében megépül Kossuth Lajos és Töhötöm utcákhoz. Így készülhetett el a Thököly Imre, a Hunyadi János, a Gyula, a György, a Ferenc és a Koppány utcák egy-egy szakasza, illetve épülhetett meg teljes hosszában a Báthori István, a Loránd vagy a Pál utca.

Folytatnunk kell a megkezdett munkát az aszfaltozás és a vízelvezetés terén. Folytassuk együtt a fejlesztéseket, hiszen a kerület megérdemli, hogy minden tekintetben Érd központi, legszebb, legélhetőbb területe legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .