Elkészült a Hivatalnok utcai házak mögött a vasúti árok

2014. szeptemberében megismétlődött az augusztusi felhőszakadás Érden. A frissen megépített 30-as vasútvonal mentén a vízelvezető árok nem bírta el a plusz terhelést terhelést, hiszen az Esküdt utca irányából minden víz ide ömlött. A nagy mennyiségű víz átlépte a koronát, kerteket öntöttel és a Hivatalnok utca lakóházait fenyegette.

A károkat 2014-ben felmértük, és az ÉKFI munkatársai rövidesen kitisztították a növényektől az utcában lévő önkormányzati tulajdonbú telket, valamint annak felszínéről jelentős mennyiségű földet is elhordtak, hogy egy esetlegesen bekövetkező újabb felhőszakadás alkalmával ne a környező lakóházakban keletkezzen kár.

A kivitelező DSE konzorcium képviselőjével azonnal felvettem a kapcsolatot, akik nagyon korrekten álltak a kérdéshez. Amint engedélyt tudtak szerezni a MÁV-tól, elkezdték a területen lévő fák kivágását. Ezután megépítették az egyébként nem kötelezően előírt zajgátló falat a CBA mögött, majd utolsó fázisként megmagasították az árok Hivatalnok utcai oldalát. Evvel a megoldással – amit ezúton is köszönünk a DSE konzorciumnak – reményeim szerint egy esetleges extrém időjárási esemény hatására sem kerülnek veszélybe a lakóházak.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .