Elkészült a könyvtár új teteje

A szeptember 12-én lesújtó vihar végzetesen megrongálta a Csuka Zoltán Városi Könyvtár gyerekkönyvtárának tetejét. A tetőszerkezet menthetetlen volt, de szakemberek határidőre újjá építették azt.

A 2014. szeptember 12-én, pénteken lesújtó monszun szerű esőben végzetesen megrongálódott a Hivatalnok utcai gyerekkönyvtár teteje. A közel száz éves épület már sok megpróbáltatást átélt, de az özönvízszerű esőt súlyát nem bírta ki a faszerkezet, a cserepek is több helyen elmozdultak. Ettől az épület több helyen beázott, a vert födémszerkezet a beömlő nagy mennyiségű eső hatására foltokban beszakadt. 

Az természeti csapást követő héten elkezdték kollégáink a károk felmérését, és javaslatukra a teljes tetőcsere mellett döntöttünk. A kivitelezési munkálatokkal a a megbízott vállalkozó határidőre, 2014. szeptember 30-ra végzett. Jelenleg a belső helyiségeket takarítják a könyvtár munkatársai, hogy hétfőn megújult körülmények között nyithassa meg kapuit a gyermekek előtt a könyvtár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .