Elkészültek az új rendőrkapitányság tervei

2015. március 30-án mutatta be az érdi Építészeti Tervtanács előtt új rendőrkapitányság terveit a Keletterv Építész Iroda.

A tervezők kisebb módosításokat javasoltak, amit az építészek már át is vezettek az anyagon és egy sajtó-nyilvános eseményen ismertették azt dr. Aradszki András országgyűlési képviselővel. Mivel az itt bemutatott anyag sem tekinthető még véglegesnek, ezért a Tervtanács elé beterjesztett anyagot teszem közzé. Ez hozzávetőlegesen 98%-ban megegyezik az engedélyeztetésre benyújtandó tervekkel.

Az építkezést még idén szándékozik a beruházó Országos Rendőr Főkapitányság elkezdeni, a várható kivitelezési idő mintegy másfél év.

3 hozzászólás “Elkészültek az új rendőrkapitányság tervei” bejegyzéshez

  1. Érdeklődünk, hogy van-e már hír az érdi bíróság megvalósulásáról? Az érdeklődést a Budaörsi Járásbíróság dolgozói nevében kérdezzük, akik köréből sokan az érdi bíróságon dolgozhatnak majd, az OBH előzetes tervei szerint. Köszönettel Margit László

    1. Tisztelt Margit László!

      A Batthyány 2020 program Intézményfejlesztés alpontba tartozó új Rendőrség, Bíróság, Ügyészség, Járási Hivatal kialakításában heti rendszerességgel konzultálunk az illetékes szervekkel (az OBH kollégáival is), de mivel ezek nem közvetlen önkormányzati beruházások, csak a sürgetésre, illetve a maximális segítségnyújtásra tudunk törekedni. Legutóbb 2015. november 26-án írtunk Trócsányi Miniszter úrnak egy levelet, amiben segítségünket ajánlottuk a hatásosabb szervezés ügyében. A napokban megszülető belügyminiszteri rendelet pedig 83 millió forintot irányoz elő az előkészítő munkálatokra.

      Amint további fejlemények lesznek, haladéktalanul tájékoztatjuk a közvéleményt.

  2. Köszönjük szépen a tájékoztatást. Engem, mint érdi lakost az ügyészség és bíróság érdekel. Jelenleg is ügyészségen dolgozok a Budapesten. Naponta kb 3-3,5 órát utazok tömegközlekedéssel, ami sem időben sem anyagilag nem jó dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .