Érd fejlődése a kerület fejlődése

Érd központi részén, közülük is a 4. számú választókerületben található a közszolgáltatásokat biztosító intézmények jelentős része. Ezek közül szinte mind megújult az elmúlt években.

Leglátványosabb talán az Érd Alsó és Érd Felső vasúti megállóhelyek átépítése, de a lakók komfortját legjobban – a csatornahálózat kiépülés mellett – az alsó vasútvonal modernizációja szolgálta. Megújultak nevelési, oktatási intézményeink is, hiszen a Vörösmarty Mihály Gimnázium bővítése és modernizációja mellett jutott forrás a Kisfenyves óvoda részleges felújítására, a Gyula utcai Meseház óvoda teljes újjáépítésére is. Különös gondot fordítottunk a háziorvosi ellátás fejlesztésére: a kerület valamennyi orvosi rendelője megújulhatott. Személyesen jártam el az Arany János utcai rendelő kiváltása kapcsán, mert a terület korábbi képviselői még a helyszínre sem voltak hajlandóak kimenni, nem hogy foglalkozni a problémákkal.

A járdaépítési program első ütemeként a Bethlen Gábor és a Főnök utcában épült járda, ami a következő ciklus végére behálózza a kerületet. Számtalan utcát aszfaltoztunk, némelyiket térkővel burkoltuk, mely választás beigazolta a technika sikerét. A csatornázás után megsüllyedt térkövet a szakemberek szinte költségmentesen, fél nap alatt javították – az ellenzéki jelölt legnagyobb bánatára…

Hamarosan újabb intézménnyel bővül a 4. számú választókerület. Engedélyeztetés alatt van ugyanis a Gyermekjóléti Szolgálat új épülete, a forrás a város költségvetésében elkülönítve, így jövőre egy, a kornak mindenben megfelelő új épület áll majd a Bethlen Gábor utca 33. szám alatt.

Irigyek mindig akadnak. Jellemzően ők Érd más részéről vagy Budapestről érkeznek, esetleg korábban elbuktak már, mert képességeikhez mérten túl sokat vállaltak. De a választókerület fejlesztéseit a lakóktól nem veheti el senki! Folytassuk együtt Érd és a választókerület fejlesztését!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .