Hamarosan új óvoda nyílik Érden

A 355 millió forintos Európai Uniós, és Önkormányzati forrásokból megépült Gyula utcai Meseház óvodát június 11-én az ovisok szüleikkel körbejárhatták. A gyermekek augusztus 4-én vehetik birtokba az intézményt.

A korábbi 54 kisgyermek helyett most a Riminyáki úton szünetelő óvodába járókkal együtt 210 gyermeknek biztosít majd 7 csoportban férőhelyet az új intézmény. A kisgyermekek a nagy melegre  tekintettel nyalókát és üdítőt kaptak ajándékba.

 Az óvoda minden terméből mosdók és teraszok nyílnak, valamint külön tornaszoba is van. Az új épület teljesen akadálymentesített, valamint a tetőn hat darab napkollektor segíti a megújuló energia felhasználását, a meleg víz előállítását. Hamarosan megérkeznek a bútorok is, és később a nevelőnők rendezik be a termeket.

A bejárást követően T. Mészáros András polgármester a helyszínen megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját, ahol ismertette a helyi oktatási és nevelési intézmények helyzetét, valamint a gyerekek nyári programlehetőségeit is. A továbbiakban a nyári táborokra hívta fel a figyelmet T. Mészáros András polgármester, aki a Magyar Földrajzi Múzeum és az Érdi Hungarikum Klub táborai mellett kiemelte a Teleki Sámuel Általános Iskola által szervezett napközis tábort, amelyet a Favágó utcába szerveztek, és az önkormányzat támogatásával jött létre. A táborban való részvétel a programokkal együtt díjmentes, csak az étkezést kell kifizetnie a szülőknek. A tájékoztató végén a város vezetője elmondta, hogy az önkormányzat Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodája készül a szúnyoggyérítésre is, így a korábbi évekhez hasonlóan idén is többféle eljárást alkalmaznak majd a szakemberek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .