Határidőre elkészült a Gyula utca

Két hét múlva nyit az új óvoda. Példás lett a kapcsolódó közterület felújítása is. 2013 nyarán kezdődött a Gyulai utcai lakók vesszőfutása. Tavaly nyáron vízvezeték rekonstrukció történt az utcában, de akkor a helyreállítás csak átmeneti jellegű volt. Önkormányzatunk tudta, hogy pár hónapon belül kezdődik az óvoda új épületének építése, és nem vállalhattuk, hogy a frissen elkészült utat tönkretegye az építkezés teherforgalma.

 

Idén kezdtünk bele az úttest helyreállításába. De ami az igazán öröm, hogy Érden egyedülálló módon, faltól-falig rekonstrukció keretében újjáépítettük az egész utcaszakaszt. Minőségi építőelemet, Barabás téglakövet használtak a szakemberek, ebből épült a járda és az útpálya is. Teljes hosszban elkészül a felszíni csapadékvíz elvezető árok, az utca egyik oldalán végig a felszín alatt vezetve, mely fölött, az óvoda előtt parkolók, lentebb pedig igényes zöldterület került kialakításra.

 

Példaértékű kivitelezéssel Érd egyik -ha nem- legszebb utcája épült meg, amely méltó az új óvoda épületéhez. Az utca teljes kialakításának költsége megközelíti a 20 millió forintot, amelyet az önkormányzat teljes egészében saját forrásból biztosított. Most már csak arra van szükség, hogy megőrizzük ilyen szépnek, mi érdiek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .