Járda épült a Bethlen Gábor utcában

Az ÉKFI munkatársai egy hét alatt végeztek a járdaszakasz felújításával.

2013 őszén érkezett az első megkeresés a környéken lakóktól a Bethlen Gábor utcai járdával kapcsolatban. Elmondták akkor a panaszosok, hogy a 20-30 éve megépített járdát már kikezdte az idő vas foga, a beton sok helyen már annyira szétmállott, hogy szinte lehetetlen volt rajta babakocsit eltolni, az idősek pedig nem tudtak rajta biztonságosan közlekedni.

2014 tavaszán sikerült forrást kerítenünk, amely lehetővé tette a járdaszakasz felújítását. A korábbi alapok jónak bizonyultak, így azokat nem kellett felszedni, nem volt szükség térkőburkolatra sem. Elegendő volt a töredezett, mállott betonra aszfaltot teríteni, amely így egyenletes, jó minőségű felületet biztosít a gyalogosan közlekedők számára.

Céljaim között szerepel, hogy az “Ötös körforgalom” valamennyi ágát jó minősíégű járdán meg lehessen közelíteni, így a városközpontból gyalogszerrel elérhető legyen a IV. sz. választókerület valamennyi része. Ezen munka első fázisa, az idei év feladata volt a Bethlen Gábor utcai járda felújítása. Hátra van még a Vörösmarty és Kossuth utcákban a járda kiépítése, felújítása, amely munkák elvégzése az elkövetkező ciklus feladata.

Az idei nyáron az Alispán utca esküdt utcai végénél várható még járdaépítés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .