Megépül a György utca

Több megkeresés érkezett a tavasz folyamán az Önkormányzathoz a György utcai lakóktól: a Töhötöm utca megépítésével és torkolatának egyirányúsításával jelentősen megnőtt a forgalom az adott utcaszakaszon. Az utca aszfaltozására most sikerült forrást találni.

A György utca Töhötöm és Ferenc utcák közötti szakaszán élőknek 2014. kora tavaszától egyre nőtt a felháborodása. A Töhötöm utca tavalyi megépülésével és részbeni egyirányúsításával jelentős forgalom zúdult az egyébként szilárd burkolattal el nem látott utcára.

Miután szembesültünk a problémával, Önkormányzatunk azonnal lépett. Információs tábla kihelyezésével, a rossz irányjelző táblák letakarásával sikerült eredményt elérnünk, de a problémát nem oldottuk meg. Mostanra sikerült forrást találnunk ahhoz, hogy a György utca – Ferenc utca érintett szakaszát aszfalt burkolattal láthassuk el.

Hosszútávon a Töhötöm utca körforgalomba vezetése az egyértelmű és jó megoldás, de ennek finanszírozási oldala (több százmillió forintos beruházás) jelenleg nem adott.  Reményeink szerint középtávon megoldást fog jelenteni a burkolatépítés. A forgalomtechnikát a lakókkal egyetértésben úgy alakítjuk ki, hogy az adott szakasz nem lesz egyirányúsítva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .