Elkészült a Német Nemzetiségi Óvoda épülete

2015. július 31-én sikeres műszaki átadás volt az új óvodában.

A Riminyáki úti épületet eredetileg családi nyaralónak építették az 1930-as években, később itt működött a Zöldkereszt mozgalom. Óvodaként közel 60 éve funkcionált az épület. 2014-ben készült el Érd egyik legszebb óvodája, így ebben az épületben átmenetileg szünetelt nevelő-oktató munka. A modern épületben nyert elhelyezést az akkor leromlott Riminyáki tagóvoda 2 csoportnyi gyermeke.

Ilyen volt

A Belügyminisztérium által biztosított forrásnak köszönhetően 2014. decemberének legvégén megnyílt az út, és a Város önkormányzata teljesíthette a Német Nemzetiségi Önkormányzat szakmailag alátámasztott igényét: a soron következő Közgyűlésen döntött a nemzetiségi óvoda létrehozásáról. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után márciusban kezdett a kivitelező az óvodaépület felújításába. Amellett, hogy a patinás épületet teljesen felújította, az óvoda minden szükséges felszerelési tárgyát újonnan szerzi be önkormányzatunk. Így ez lesz a város első olyan kisgyermekeket fogadó intézménye, ahol csak és kizárólag új játékok, bútorok, udvari játszóeszközök állnak az igénybe vevők rendelkezésére.

Átalakítás alatt

Közgyűlésünk döntött az épület kezelésbe adásáról, így a Német Nemzetiségi Önkormányzat hozzávetőleg mintegy 300 millió forintos vagyon felett diszponál. Az óvoda fenntertása, további fejlesztése innentől kezdve a Nemzetiségi Önkormányzat feladata és kötelessége, a települési önkormányzat csak támogatja a munkájukat.

Ilyen lett

Ezúton is köszönöm Eszes Mária és Magyar Erika, valamint az önkormányzat valamennyi megválasztott képviselőjének, segítőjének áldozatos munkáját, akik nélkül ez a projekt nem jöhetett volna létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .