Petrás Anna: Az állatok Bibliája (Bólyai János Általános Iskola, Érd)

Petrás Anna:

Az állatok Bibliája

A Teremtés (kutya mese)

A kutyák szerint minden állatnak vannak angyalaik. Kutyáknak kutyangyalok, macskáknak macskangyalok, lovaknak lovangyalok, farkasoknak farkangyalok. Először is az angyalok tanácskoztak, hogy mi hogyan legyen, és hogyan nézzenek ki az állatok. Kutyák, macskák, lovak és farkasok.

Másodszor elkezdték a közös művüket, amit Földnek neveztek el. Először is a világegyetemet teremtették meg. Azután magát a Földet. Aztán megteremtették a növény és növényevőket, mint például a lovat, zsiráfot és őzet. Negyedszerre megteremtették a ragadozókat, mint például a kutya, a macska és a farkas. Ötödjére a kutyangyalok megteremtették a Holdat és a macskangyalok pedig a Napot. A Nap mutatta a nappalokban, hogy mi volt fölényben, a jó, vagy a sötétség. A Hold is ezt csinálta, csak éjszaka. A hatodik napon az egyik így szólt:

– Teremtsünk egy két lábon járó lényt, és nevezzük el….mondjuk embernek.

A többi angyal ezt ujjongva elfogadta és így jött létre az ember.

A hetedik napot az angyalok kísérletezéssel töltötték. Keresztezték a ragadozókat és a növényevő állatokat, így jött létre a mindenevő állat.

Ezek után az angyalok hátradőltek a foteljaikban és együtt nézték a Kék Bolygót.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .