Sivatag a város közepén

A szocialista városvezetés egyik legnagyobb „érdeme” a Döcsakovszky-árok kiásása volt, amely azóta is megkeseríti a két vasút között élők mindennapjait. Kereskedelmi sivataggá változtatva a korábban pezsgő területet, jól példázva, mennyi kárt tud okozni az amatőr, hozzá nem értő városvezetés.

Az árok forgalomba helyezése is fejfájást okozott a 2006-ban megválasztott városvezetésnek, hiszen különböző tervezési hiányosságok okán a tűzoltóság nem adta hozzájárulását a használatba vételi engedélyhez, később pedig súlyos milliókba került a 24 órás tűzbiztonsági felügyelet. De a hihetetlen károk csak az átadás után következtek. Sorra zártak be a korábban prosperáló üzletek, lehetetlenültek el a vállalkozások, milliós iparűzési adó bevételtől fosztva meg Érd egész közösségét.

Mielőtt megálmodták volna ezt a „csodát”, mindenki ismerte Glavati zöldséges boltját, a fél város a Turáni Optikába járt, ha baj volt a szemével, Sanyi bácsi autóalkatrész üzletét kereste fel, ha autója „betegeskedett”, és itt üzemelt Érd legkorszerűbb barkács üzlete, hogy városunk legnagyobb üvegesét már ne is említsük. De a szocialisták nagyot rúgtak az érdi vállalkozásokba és a tönk szélére taszították azokat. A régiek közül még páran küzdenek, de városunk legnagyobb lottózójának például már nyoma sincs.

A szocialista városvezetés hibáinak helyrehozása százmilliós nagyságrendű tétel. Megoldást jelentene egy, a gépjármű forgalom számára alkalmas aluljáró nyitása az Aba utca és Mária utca között, amely a mentők és a tűzoltók gyors megközelíthetőségét is biztosítaná, de a gyalogos forgalmat sajnos ez sem könnyítené meg. Az Alispán utca lakóival beszélgetve legégetőbb egy gyalogos aluljáró nyitása lenne az alsó vasútvonal alatt úgy, hogy ne lépcsőkön kelljen a babakocsikat cipelni, az idős embereknek botorkálni, mert a szocialisták által megálmodott, sohasem működő liftek idekényszerítik a gyalogosan közlekedő városlakókat. A két újonnan építendő aluljáró kérdését a következő ciklusban napirendre kell venni és a területen élőkkel együttműködve megoldani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .