Tavaszi választókerületi séta

Harmadik hete járom a 4. számú választókerület utcáit.

A tavalyi évben kétszer is bejártam a teljes választókerületet. Tavasszal február-március hónapokban minden utcát végigjártam, nyár végén augusztus-szeptemberben pedig a háztartások döntő többségébe be is csöngettem. Akkor jóleső tapasztalat volt, hogy örömmel fogadtak a lakosok. Sokan furcsán néztek rám, hiszen a korábbi képviselőjük -elmondásuk szerint – soha nem járt az utcájukban. 

Abban az időszakban sok emberrel megismerkedtem, sok helyre behívtak kávézni, vagy csak egy üdítőre, ezért megerősödött bennem az elhatározás, hogy a jövőben is évente bejárom a választókerület valamennyi utcáját, nem csak akkor megyek, ha már nagy a baj.

Idén május első hetében kezdtük a bejárást. Ezekre a sétákra elkísér a szolgálatban lévő közterület felügyelő valamint a vele járőröző szabadidős rendőr. Ők az egyéb szabálytalanságokat figyelik (pl. műszaki vizsga nélkül közlekedő gépjárművek, gazos közterület), én az önkormányzati hiányosságok feljegyzésén túl a választókerület polgáraival beszélgetek. Szerencsénkre egyre több embert ismerek meg személyesen is, így ezeknek a találkozásoknak alkalmával sok mindent eredményesen meg tudunk beszélni.

A választókerületi sétákat előreláthatóan június hónapban is folytatom addig, amíg a kerület összes utcáját be nem járom.

Az eddig bejárt utcaszakaszok:

bejart utcak 20150520

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .