Tegyünk csodát az Eszperantó téren!

Milyen Érden szeretne élni 2020-ban? 

A fenti kérdésre több ezren válaszoltak nyár elején, amikor az aktuális polgármesteri hírlevél mellékleteként egy kérdőívet juttattunk el Érd minden postaládájába. Sok száz válaszkombináció érkezett, hiszen volt, aki csak egy-egy szóban írta le óhaját, de volt, aki plusz lapot is mellékelt a kérdés kifejtéséhez.

 

Az öt leggyakoribb választípus a következő volt:

• szilárd útburkolat, pormentes utcák;

• zöldövezet, park, játszótér;

• közbiztonság, magántulajdon védelme, kamerarendszer kialakítása;

• közlekedés korszerűsítése;

• kulturális programok.

 

A fenti elvárások, kívánságok jogosan érkezhettek Érd teljes területéről, de különösen a 4. választókerület nyugati szegletéből, az Eszperantó térről és környékéről. Városunknak ez a része különös elhanyagoltságot mutat. Olyan, mintha a területen élők korábban nem is rendelkeztek volna képviselettel az önkormányzatban, hiszen utak, járdák nem épültek, a vízelvezetés sem megoldott, sőt, az Eszperantó tér környékét sem gondozták megfelelően!

A következő önkormányzati ciklusban különös figyelmet kell erre a területre fordítani, és a város távolabbi részein elkezdett fejlesztéseket itt kell folytatni.  Meg kell hallgatni a lakókat, és az igényeik alapján tervezni a közös jövőt. Ezen a környéken feladatunk lesz mind az öt, fent felsorolt kérés teljesítése:

 

 1. Lássuk el szilárd útburkolattal valamennyi, az Eszperantó térről kiinduló utcát!
 2. Legyen az Eszperantó tér Érd legszebb tere! Létesüljön park játszótérrel, fákkal, padokkal.
 3. Terjesszük ki ide is a kamerarendszert!
 4. Helyezzük a buszmegállót közelebb az Ügyvivő utcához!
 5. Szervezzük meg a terület közösségi életét! Legyenek utcabálok, kirakodó vásárok, gyermekprogramok az újonnan kialakuló téren!

 

De a legfontosabb! Mielőtt bármit teszünk, hallgassuk meg a területen élők véleményét ne kívülállóként akarjunk dönteni, mert csak együtt tudjuk folytatni Érd, és végre elkezdeni az Eszperantó tér fejlesztését!

2 hozzászólás “Tegyünk csodát az Eszperantó téren!” bejegyzéshez

 1. Igazan hasznos lenne az Eszperanto teren egy jatszoteret kialakitani. A kornyeken sok a kisgyerek. Ha az Ugyesz utcat es az Ugyvivo utcat az Eszperanto ter iranyaba lezarnak zsakutcakent, akkor a jelenlegi kaotikus forgalmi rend is megszunne a teren, valamint lenne eleg hely a terulet parkositasahoz. A nagyobb gyerekek biztosan elveznenek egy zart sportpalyat, ahol focizni, kosarazni, tollasozni tudnanak. A kisebbeknek pedig ott lenne a jatszoter. Ha az Ugyesz utcaba csak a celforgalmat engednek behajtani, az Arena parkolojat is jobban kihasznalnak az oda erkezo latogatok.

  1. Kedves Ágnes!

   Az eszperantó térre a játszótér és a park tervei már elkészültek. Bízom benne, hogy önkormányzatunknak rövidesen meglesz a szükséges minimum 50 millió Ft és eltudjuk kezdeni a megvalósítást. A forgalmi rend tekintetében nem elvetendő amit mond, kollégáimmal komolyan fontolóra vesszük…

   Üdvözlettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .